Bij Positieve Gezondheid draait het om veerkracht en regie over jouw eigen leven hebben. We kijken tijdens verschillende trainingen verder dan alleen ziekte of beperkingen en richten ons samen met de deelnemers op een betekenisvol leven, dat voor iedereen anders kan zijn.

Door de trainingen ontdekken we samen met de deelnemers wat voor hen belangrijk is bij Positieve Gezondheid. Verschillende aspecten zoals lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren komen aan bod. Deelnemers maken een persoonlijk actieplan, waarmee ze ook buiten de trainingen om aan de slag kunnen.

We sluiten alle trainingen af met een feestelijke bijeenkomst en de officiële uitreiking van een certificaat als aandenken aan de training.

Trainingen

Ruben: Door de training zit ik beter in m’n vel. Daardoor kan ik meer nadenken over m’n toekomst en misschien met wat begeleiding weer aan het werk gaan.

Line (Student, 24 jaar): Ik ben jonge mantelzorger voor mijn broer. Iedereen in het kleine dorp waar ik woonde, wist dat ik een gehandicapte broer had. Toch werd er op mijn basisschool nooit gevraagd naar de zorgen over mijn broertje. Ik had dat wel heel fijn gevonden.

Riet: Ik ben door de training vrijwilligerswerk gaan doen. Daardoor ben ik nu veel meer onder de mensen en voel ik me nuttig.

Salem: Ik vond de trainingen altijd makkelijk te begrijpen. Er wordt duidelijk en met aandacht Nederlands gesproken met simpele woorden.